Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Βόμβες Παπαγγελόπουλου


Βόμβες Παπαγγελόπουλου για διάβρωση της δημοκρατίας από τη διαπλοκή, σε σεμινάριο για τον εσωτερικό έλεγχο στους ΟΤΑ (Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης).







«Βόμβες» κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής έριξε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μιλώντας σε ημερίδα για την «Ίδρυση και Λειτουργία Μονάδων Εσωτερικού Ελέγχου στους ΟΤΑ»
Όπως επισήμανε ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο ελληνικός λαός υφίσταται τις συνέπειες τόσο της διαφθοράς όσο και της διαπλοκής σε οικονομικό επίπεδο αλλά και στο δημοκρατικό μας πολίτευμα, καθώς εκμαυλίστηκαν συνειδήσεις, με αποτέλεσμα
να αλλοιώσουν τη λειτουργία του.
Ο αναπληρωτής υπουργός πρόσθεσε: «Η διαφθορά και η διαπλοκή, εκτός όλων των άλλων που έχουν γραφτεί και ειπωθεί, πρακτικά αποτελούν το υπερόπλο των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που το χρησιμοποίησαν, στην αρχή τουλάχιστον, για να αποκτήσουν μερίδιο της πολιτικής εξουσίας που δεν τους ανήκει…»
Ο κ. Παπαγγελόπουλος συνέχισε: «Αλλά η δίψα για εξουσία σε πολλούς ανθρώπους είναι αχαλίνωτη. Στην οικονομική ελίτ -ιδίως στο διεφθαρμένο τμήμα της- είναι και ακόρεστη… Δεν τους αρκούσε πλέον η εξωθεσμική και παρασκηνιακή παρέμβαση στην πολιτική ζωή, αλλά επιδιώκουν εμφανώς να αναμειχθούν και να καθορίσουν τις πολιτικές εξελίξεις σύμφωνα με τα οικονομικά τους συμφέροντα ερήμην του λαού. Οι λαοί όμως έχουν καταλάβει πλέον και θα αντιδράσουν. Ήδη στην Ελλάδα προάγγελος της μεταδημοκρατίας την οποία ορισμένοι προσπαθούν να εγκαθιδρύσουν, της μεταδημοκρατίας που αποτελεί κεκαλυμμένη οικονομική φεουδαρχία, υπήρξε η ανατροπή δημοκρατικά εκλεγμένου πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του και η αντικατάστασή του από εξωκοινοβουλευτικό πρόσωπο.
Στην Ελλάδα έγινε η μεγάλη επίθεση κατά της δημοκρατίας. Από την Ελλάδα θα ξεκινήσει η μεγάλη αντεπίθεση της δημοκρατίας».
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Παπαγγελόπουλος εξήρε την πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να προτείνει στα υπό αναθεώρηση άρθρα του Συντάγματος να μην μπορεί να γίνει πρωθυπουργός πρόσωπο που δεν είναι μέλος του Κοινοβουλίου. Κλείνοντας ο υπουργός τόνισε: «Η μάχη του καλού με το κακό είναι αέναη. Το ίδιο αέναη πρέπει να είναι και η μάχη κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς».
Θα θέλαμε να ξέρουμε αν ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης συμφωνεί με τις επισημάνσεις του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.
Περιμένουμε απάντηση.