Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Οι πρώτοι 29 υποψήφιοι σύμβουλοι της Τζένης Ταπραντζή για το Δήμο Αρταίων

Τους πρώτους 29 υποψήφιους παρουσίασε σήμερα, Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018, η Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια, επικεφαλής της αυτοδιοικητικής παράταξης «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» στο δήμο Αρταίων.
Η επίσημη παρουσίαση έγινε σε κεντρικό cafe-bar της Άρτας, παρουσία της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη, του βουλευτή Άρτας, Βασίλη Τσίρκα και πλήθους κόσμου και, στη συνέχεια, ακολούθησε συνέντευξη Τύπου, όπου η υποψήφια δήμαρχος Αρταίων απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων των τοπικών ΜΜΕ.


Στην ομιλία της η Τζένη Ταπραντζή ανέφερε: 
Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,
Σας καλέσαμε σήμερα εδώ, για να μεταφέρουμε μέσα από εσάς τη δική μας προσπάθεια, τη δική μας αγωνία για το μέλλον του Δήμου μας, για το μέλλον της Άρτας .
Βλέποντας όλοι μας, στην καθημερινότητά μας, την Άρτα μας να μένει πίσω από τις υπόλοιπες πόλεις της Ηπείρου και το Δήμο μας να μη μπορεί να ακολουθήσει  την επιτάχυνση που παρατηρούμε σε όμορους Δήμους, μας πιάνει όλους μας θλίψη.
Θέλουμε, εμείς που ζήσαμε και μεγαλώσαμε στις γειτονιές αυτής της πόλης, του κάμπου, των ορεινών χωριών, να δούμε κι εδώ κάτι να αλλάζει στην καθημερινότητά μας, να παίρνει μπροστά η μηχανή. Και όμως, αυτό δεν γίνεται. Γιατί; Τι είναι αυτό που φταίει, τι είναι αυτό που λείπει και η Άρτα μας μένει πίσω;
Εμείς, ως «Δημοτική Αναγέννηση», πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτό που έλειπε μέχρι τώρα είναι το όραμα. Έλειπε αυτή η σπίθα, που σε κάνει να ξεφεύγεις απ’ τα τετριμμένα και ονειρεύεσαι να δεις τον τόπο σου να αλλάζει και να προοδεύει. Έλειπαν οι ιδέες, αλλά και η θέληση να υλοποιηθούν όσες καλές ιδέες υπήρξαν.
Να όμως, που τώρα κάτι αλλάζει.
Ήδη, στους πρώτους 2 μήνες λειτουργίας της η αυτοδιοικητική μας παράταξη βρήκε πολλούς συμπαραστάτες και βρίσκει καθημερινά όλο και περισσότερους. Γιατί;
Επειδή όλες και όλοι μας έχουμε τις ίδιες αγωνίες, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ενστάσεις γι’ αυτά που οι προηγούμενοι έκαναν ή παρέλειψαν να κάνουν για τον τόπο μας.
Ανάμεσά μας υπάρχουν κάποιοι που υπηρέτησαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση από θέσεις ευθύνης, υπάρχουν και άλλοι που συμμετέχουν για πρώτη φορά, πολλοί από αυτούς νέοι άνθρωποι. Όλοι μας όμως έχουμε τον ίδιο στόχο, να αλλάξουμε αυτό που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας. Να διασφαλίσουμε ότι ο Δήμος μας θα βρει το βηματισμό του και θα προχωρήσει μπροστά, για ένα καλύτερο αύριο για όλους τους δημότες.
Θα αναρωτηθεί, όμως, κάποιος: Γιατί εμείς; Τι είναι αυτό που μας κάνει να διαφέρουμε από τους άλλους;
Επειδή, θα πω εγώ σήμερα, εμείς σκεφτόμαστε αλλιώς.
Δεν βρεθήκαμε εδώ επειδή η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί για εμάς εργαλείο προσωπικής ανέλιξης, αλλά επειδή εμείς θέλουμε να κάνουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση εργαλείο συλλογικής ανάπτυξης και προόδου. Εκεί είναι η διαφορά μας.
Επειδή εμείς αποτελούμε ΟΜΑΔΑ ανθρώπων και δεν θα υπάρχει ποτέ ο ΕΝΑΣ αλλά ΟΛΟΙ μαζί για τους δημότες και το Δήμο.
Επειδή αγαπάμε τον τόπο που γεννηθήκαμε και θέλουμε την ανάπτυξή του. Θέλουμε την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή μας, την ανάδειξη των μοναδικών μνημείων μας, την ανάπτυξη του κάμπου μας, την ανάπτυξη του Αμβρακικού και του ορεινού όγκου.
Και, όταν θέλουμε, διεκδικούμε. Και όταν διεκδικούμε, πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Κι έτσι, το ένα μικρό βήμα φέρνει το μεγαλύτερο και το μεγαλύτερο φέρνει το ΜΕΓΑΛΟ… Να δούμε, δηλαδή, την Άρτα μας, το Δήμο μας να αλλάζει, να γίνεται αυτός που αξίζει.
Είναι εύκολο να το πετύχουμε; Και τι είναι στ’ αλήθεια εύκολο; Το κάθε τι γίνεται εύκολο, όταν αυτοί που καταπιάνονται μαζί του, εμείς εδώ, όλοι όσοι μας ακολουθούν –και γίνονται όλο και περισσότεροι- αποτελούμε μια γροθιά και έχουμε πίστη στον κοινό μας στόχο. Έτσι γίνεται εύκολο.
Πολλοί γειτονικοί μας δήμοι κατάφεραν μικρά ή και μεγαλύτερα ‘θαύματα». Κατάφεραν να δουν οι δημότες τους τη διαφορά. Γιατί; Είχαν περισσότερη εξυπνάδα; Όχι βέβαια.
Είχαν θέληση και όραμα. Έβαλαν στόχους, έμειναν ενωμένοι, πίστεψαν στο όραμά τους, το κυνήγησαν και πέτυχαν να το κάνουν πραγματικότητα!
Πρόσφατα η παράταξή μας, η «Δημοτική Αναγέννηση» προχώρησε στη δημιουργία επιτροπών σε 6 βασικούς άξονες, στους οποίους θα κινηθούμε ως Δημοτική Αρχή του τόπου μας.
1) Πρωτογενής τομέας
2) Πολιτισμός – Ιστορία
3) Αθλητισμός – Παιδεία – Υγεία
4) Τουρισμός
5) Άραχθος – Σχέδιο πόλης
6) Κοινωνική πολιτική
Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αφού επεξεργαστούμε όλες τις προτάσεις, θα προχωρήσουμε στη σύνταξη ενός προγράμματος που θα αποτελέσει για εμάς το εργαλείο δράσης και για τα επόμενα 4 χρόνια διοίκησης του Δήμου μας, δίνοντας ισόρροπη έμφαση σε όλες τις περιοχές, από τον Αμβρακικό ως τη Δαφνωτή.
Σε αυτό τον στόχο συστρατευόμαστε άνθρωποι που υπηρετήσαμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση από το ίδιο αλλά και από διαφορετικά χωροταξιακά και παραταξιακά μετερίζια, με ανθρώπους που δεν τους είχε δοθεί ποτέ μέσο δημόσιας έκφρασης και με τη νέα γενιά που διεκδικεί όχι μόνο έκφραση αλλά και συμμετοχή στις αποφάσεις για το μέλλον τους.
Με την ιδιαίτερη τιμή για μένα να είμαι επικεφαλής αυτής της προσπάθειας, συμπορευόμαστε όλοι μας στα μέρη της αρχαίας Αμβρακίας και του Πύρρου, του Αράχθου και του Αμβρακικού, των μνημείων και της πολιτιστικής μας κληρονομίας, της εμπορικής και αγροτικής δραστηριότητας, στην πόλη, στον κάμπο, στον ορεινό όγκο.
Είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε, με πλατύ βήμα συμπόρευσης στην ευρύτερη βάση της κοινωνίας μας, να κάνουμε το «άλμα στο μέλλον» για τον τόπο μας.
Και θα δικαιωθούμε στ’ όνειρο!

Τα πρώτα ονόματα υποψηφίων, που έχω την τιμή και χαρά να ανακοινώσω είναι:
Αλέξη Λίτσα, εκπαιδευτικός
Αντωνίου Κατερίνα, εκπαιδευτικός
Βαρέλης Τάκης, συνταξιούχος, πρώην γραμματέας Εργατικού Κέντρου Άρτας, πρώην μέλος ΔΣ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, μέλος ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Άρτας
Βασιλάκη Νέλλη, νοσηλεύτρια
Βλάρας Γρηγόρης, υπάλληλος στρατοπέδου Άρτας, εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος, πρώην αντιδήμαρχος Δήμου Αρταίων
Βλαχοπάνος Χρήστος, εκπαιδευτικός, μουσικός
Γαλήνας Περικλής, νοσηλευτής, πρώην δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αρταίων
Γάτα Ανδριανή, νοσηλεύτρια, εν ενεργεία τοπική σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Άρτας
Γεροδήμος Άκης, μελισσοκόμος
Γιώτης Χρήστος, τεχνολόγος ακτινολόγος, πρόεδρος τριτέκνων Ν.Άρτας, πρώην δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αρταίων, πρώην πρόεδρος ΑΔΑΕ-ΟΤΑ, αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Τεχνολόγων Ακτινολόγων, πρόεδρος ΒΑΟ Άρτας
Ζουμπούλη Μαρία, κοσμήτορας ΑΕΙ
Κατίου Μελίνα, εκπαιδευτικός θεατρολόγος
Κατσαρός Φοίβος, ελεύθερος επαγγελματίας
Γκολομάζος Πάρης, κοινωνιολόγος
Μασούρας Χρήστος, χειριστής μηχανημάτων
Μιχάλης Θανάσης, νοσηλευτής, διευθυντής νοσηλευτικής υπηρεσίας Νοσοκομείου Άρτας
Μπίστας Γιώργος, τραυματιοφορέας, πρώην προπονητής μπάσκετ, αντιπρόεδρος Δόξα Άρτας στο μπάσκετ
Νάτσικα Αγλαΐα, καθηγήτρια μουσικής, μέλος ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Άρτας
Παπανικολάου Ηλίας, εκπαιδευτικός, μέλος ΔΣ Νοσοκομείου Άρτας
Πλατσούκας Αποστόλης, επιχειρηματίας, μέλος Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Άρτας
Σελαμτζόγλου Δημήτρης, ελεύθερος επαγγελματίας, εν ενεργεία τοπικός σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Άρτας
Σιαπάτη Βίκυ, δικαστική υπάλληλος, πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων, μέλος Δ.Σ. του Ελληνικού Κτηματολογίου, πρώην τοπική σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Άρτας, μέλος ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Άρτας
Σιώζου Χαρούλα, ελεύθερη επαγγελματίας
Στούπα Θεοδώρα, λογίστρια, πρώην δημοτική σύμβουλος Δήμου Ξηροβουνίου, πρόεδρος Αναπτυξιακής Επιχείρησης Δήμου Ξηροβουνίου, μέλος ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Άρτας
Τσαρή Μαριάννα, ασφαλίστρια
Τσαμπάς Φώτης, αγρότης
Τσίρκας Γιώργος, εργολάβος
Τσώλα Αγγέλα, μαία


Ψυλλιάς Χρήστος, αντιπρόεδρος ΚΤΕΛ